Turisme sense barreres. Rutes de més d'un dia

Iniciatives per a persones amb problemes visuals

Com ja haureu pogut comprovar, les especificacions que afegim als nostres itineraris estan dedicades a persones amb mobilitat reduïda, és a dir, bàsicament usuaris de cadires de rodes, crosses i similars. És així­ perque la nostra experiènncia personal és en aquest camp i no gosariem explicar coses d’arees que no coneixem, per por d’equivocar-nos o per no tenir en compte detalls que se’ns poden escapar per inexperiència.
Tot i això, hi ha hagut algun cop que deficients visuals totals o parcials ens han preguntat si coneixem alguna web o grup que fes una tasca semblant a la nostra i els hem hagut de dir que no, que s’adrecessin a l’ONCE, que segurament allà  sí­ que els podrien orientar.
Però aquest cop, tot i que com ja hem explicat no és el nostre camp, ens volem fer ressó de dues iniciatives que trobem significatives.
La primera és  l’itinerari de natura de la desembocadura del Riu Gaià . Tal com ens diuen “Al llarg del recorregut hi ha plànols i cartells que informen sobre animals i plantes de la zona. Són uns cartells tàctils, que amb lletres grosses en relleu, amb llenguatge Braille i amb una reproducció amb relleu de l’animal o planta en qüestió, ofereixen la informació bàsica perquè tothom es pugui fer una idea dels valors naturals d’aquest indret.
Cartell sensorial sobre la mallerenga carbonera

A la vegada, aquests cartells informen sobre quin dels cinc sentits caldrà  utilitzar per conèixer l’animal o la planta.”

La segona iniciativa és la Guia de la Costa Brava també en braille, editada pel Patronat de Turisme i l’ONCE.

Potser hauriem de començar a trobar normal que aquest tipus d’informacions també estiguin a l’abast de les persones amb problemes visuals, i que a aquestes alçades ja no fossin notí­cia. En fi, per alguna cosa es comença.

1 thought on “Iniciatives per a persones amb problemes visuals”

  1. Molt bona iniciativa, i molt bé per publicar-la! Se m’acut que en un lloc així podrien organitzar visites comentades a ulls clucs, per tocar, escoltar, olorar i fins i tot assaborir… per conèixer el lloc amb els altres sentits que queden en segon terme darrera la vista. D’aquesta manera les persones que no hi veuen bé estarien com a mínim en igualtat de condicions amb els altres, i per a les que hi veuen seria una experiència original.

Comments are closed.