Aquest cap de setmana han estat inaugurades les noves estacions de la la lí­nia 5 del metro de Barcelona. I nosaltres hem anat a fer una ullada per comprovar-ne l’adaptació “in situ”. I no hi ha hagut res a criticar excepte que un ascensor de l’estació de Vall d’Hebron direcció³ Zona Universitària no funcionava i un altre de l’estació de Teixonera-El Coll tampoc, però al marge d’això, res més negatiu a destacar.
Aquesta lí­nia de metro porta combois amb conductor, perquè¨ no és nova totalment, sinó que s’afegeixen tres estacions a la lí­nia Cornellà – Horta que ara s’allarga fins la Vall d’Hebron donant servei al Carmel i a la Teixonera.

S’ha parlat molt de la dificultat tècnica per crear aquesta línia i segur que us n’adonareu a l’estació de Teixonera-El Coll. Els ascensors pugen a una alçada de 104 metres (equivaldria a unes 18 plantes d’un edifici). No són panoràmics, no patireu perque es vegi l’alçada com passa a la estació d’Esglèsia Major a Santa Coloma de Gramanet, publicada en aquest mateix bloc fa unes setmanes.