Notícies

Saló del Turisme II

En l’edició d’aquest 2011 hem trobat que el Saló del Turisme estava una mica més buit. La crisi? Segurament, tot i que crec que les persones són capaces d’estrènyer el cinturó en moltes altres coses que no siguin les vacances. En la societat en que vivim, de vint-i-cinc anys cap aqui, el tema de les vacances és sagrat. Potser també col.labori a que la gent s’ho pensi dues vegades abans de sortir a l’estranger l’estat actual del món, que no és per tirar coets precisament. Bé, més aviat algun míssil sí, per desgràcia.
Gairebé tothom entrava amb invitació, lògic si tenim en compte que pagar com a futur client del que vas a veure no em sembla del tot correcte. Potser hauria de ser d’entrada lliure en els temps que corren.
A dins es manté la separació entre el pavelló internacional, nacional, Catalunya i d’altres àrees més específiques com el pink corner o les empreses d’activitats. En el primer vam anar directes a Noruega, que tenia un petit stand compartit amb Suècia. Ens van atendre bé, tot i que quan comencem a preguntar per les adaptacions, els dubtes són els de sempre, no hem progressat gaire. Ens recomanen escriure a Visit Norway (cosa que ja hem fet amb anticipació). Per exemple, no sabien que no hi ha cap transport adaptat de l’aeroport a Bergen i els ho hem hagut de dir nosaltres.
Tenim guies d’altres llocs que ens agraden com granges al Tirol (encara que només dues estan adaptades), Salzburg, Praga i La Toscana.
En el pavelló nacional vam trobar estèticament molt bonic l’stand de La Rioja fet amb ceps.  Vam recollir molta informació de Castilla-La Mancha (bona la guia d’allotjaments de Guadalajara), Lanzarote (aqui no tenien informació de llocs adaptats ni de turisme rural), coves de Cantàbria (no consta l’accessibilitat), Albacete (plànol de la ciutat on consten els llocs accessibles) i algun altre. En general, hi ha més informació interessant per a nosaltres a internet.
En el cas de Catalunya, hem d’aplaudir la iniciativa de la via verda de la Terra Alta que ha editat un fulletó amb el tram especialment adaptat de 5 km. Nosaltres ens hem proposat fer-lo amb el nostre col.lega Josep Anton que ja ens ho ha dit diverses vegades ;-). Molt bonica la guia de Petits Grans Hotels de Catalunya, però no hi consta l’accessibilitat, et veus obligat a mirar un per un a la xarxa. Cal que les informacions en paper siguin estèticament agradables, però també útils per a tothom.
I fins l’any vinent! (el Saló, no nosaltres que seguim per aqui!)