La temporada de platja a Barcelona per a persones amb mobilitat reduïda ja s’ha tancat i no es tornarà a obrir fins l’any 2012.

Aquest passat any 2011, les facilitats han sigut gairebé les mateixes, excepte les de la zona de la Platja de Sant Sebastià, on ha sigut substituïda per les platges de la Barceloneta, a l’alçada de l’equipament conegut com Espai de Mar, ubicat als porxos de sota al Passeig Marítim de la Barceloneta, 5.

Però a les platges de la de La Nova Icària al Barri del Poblenou sí que disposem sortosament de l’ajuda de la Creu Roja.

Aquestes dues platges compten amb passeres, un vestuari adaptat, una dutxa propera amb cadira i una grua elevadora. Aquestes ajudes permeten que qui ho necessiti pugui arribar fàcilment fins a l’aigua amb l’ajuda de voluntaris. També es interessant destacar que tindrem una cadira amfíbia que ens servirà  per desplaçar-nos fins l’aigua amb facilitat i poder gaudir d’un bany sense baixar-ne ja que flota, sempre tot supervisat i acompanyats per un grup de voluntaris.

Respecte als horaris varien en funció del mes i la platja. A la platja de la Nova Icària el servei es realitza els caps de setmana i festius del mes de Juny i de la segona quinzena de setembre, i diàriament els mesos de Juliol, Agost i la primera quinzena de Setembre de 11 a 14 h i de 16 a 19 h. Zona de Banys del Fòrum: d’11-14 h. Els mateixos dies que les platges.

Important:

aquests serveis nomès funcionaran si hi ha bandera verda, que indica que ens podrem banyar sense cap risc.

La informació ha estat facilitada per la Vocalia de Persones amb discapacitat de l’Associació de Veïns de Sant Martí i també ha estat comprovat posteriorment per nosaltres mateixos sobre el terreny.
Es tracta d’una instal.lació perfectament acondicionada per a persones amb mobilitat reduïda. Consta d’aules per a cursos, conferències i altres activitats, i cinc espais de dutxes, lavabos, taquilles i canviadors totalment adaptats (i ben adaptats!!! amb sòls de dutxa totalment plans i fins i tot en un d’ells, el més gran, amb una cadira de plàstic amb rodes). També tenen lloguer de tovalloles i ens comenten que a partir de setembre hi faran moltes coses. Tot plegat val 2 euros que trobem que és un preu molt encertat, perque els bons serveis, si volem que es conservin, creiem que han de tenir un mínim de preu. També hi ha abonaments.

Encara que els que nosaltres us hem comentat són les adaptacions, l’Espai de Mar és obert a tothom ja que està  concebut com un espai integrador.

Podeu veure un article del diari Avui sobre el tema

http://paper.avui.cat/article/ciutats/193063/nou/espai/mar/la/barceloneta/discapacitats.html