Barcelona Platges

La temporada de platja 2011 està tancada. Fins l’estiu 2012.

La temporada de platja a Barcelona per a persones amb mobilitat reduïda ja s’ha tancat i no es tornarà a obrir fins l’any 2012.

Aquest passat any 2011, les facilitats han sigut gairebé les mateixes, excepte les de la zona de la Platja de Sant Sebastià, on ha sigut substituïda per les platges de la Barceloneta, a l’alçada de l’equipament conegut com Espai de Mar, ubicat als porxos de sota al Passeig Marítim de la Barceloneta, 5.

Però a les platges de la de La Nova Icària al Barri del Poblenou sí que disposem sortosament de l’ajuda de la Creu Roja.

Aquestes dues platges compten amb passeres, un vestuari adaptat, una dutxa propera amb cadira i una grua elevadora. Aquestes ajudes permeten que qui ho necessiti pugui arribar fàcilment fins a l’aigua amb l’ajuda de voluntaris. També es interessant destacar que tindrem una cadira amfíbia que ens servirà  per desplaçar-nos fins l’aigua amb facilitat i poder gaudir d’un bany sense baixar-ne ja que flota, sempre tot supervisat i acompanyats per un grup de voluntaris.

Respecte als horaris varien en funció del mes i la platja. A la platja de la Nova Icària el servei es realitza els caps de setmana i festius del mes de Juny i de la segona quinzena de setembre, i diàriament els mesos de Juliol, Agost i la primera quinzena de Setembre de 11 a 14 h i de 16 a 19 h. Zona de Banys del Fòrum: d’11-14 h. Els mateixos dies que les platges.

Important:

aquests serveis nomès funcionaran si hi ha bandera verda, que indica que ens podrem banyar sense cap risc.

La informació ha estat facilitada per la Vocalia de Persones amb discapacitat de l’Associació de Veïns de Sant Martí i també ha estat comprovat posteriorment per nosaltres mateixos sobre el terreny.
Es tracta d’una instal.lació perfectament acondicionada per a persones amb mobilitat reduïda. Consta d’aules per a cursos, conferències i altres activitats, i cinc espais de dutxes, lavabos, taquilles i canviadors totalment adaptats (i ben adaptats!!! amb sòls de dutxa totalment plans i fins i tot en un d’ells, el més gran, amb una cadira de plàstic amb rodes). També tenen lloguer de tovalloles i ens comenten que a partir de setembre hi faran moltes coses. Tot plegat val 2 euros que trobem que és un preu molt encertat, perque els bons serveis, si volem que es conservin, creiem que han de tenir un mínim de preu. També hi ha abonaments.

Encara que els que nosaltres us hem comentat són les adaptacions, l’Espai de Mar és obert a tothom ja que està  concebut com un espai integrador.

Podeu veure un article del diari Avui sobre el tema

http://paper.avui.cat/article/ciutats/193063/nou/espai/mar/la/barceloneta/discapacitats.html

3 thoughts on “La temporada de platja 2011 està tancada. Fins l’estiu 2012.”

 1. Adjunto un text copiat de la secció de El Periódico en Català d’un ciutadà que opina sobre l’estat actual de l’accessibilitat de les platges de Barcelona. Ho anirem a veure i veurem si es cert el que explica.

  Passarel·les a la platja
  Guillermo Prestigiacomo
  Barcelona

  La meva dona és minusvàlida i s’ha de traslladar en cadira de rodes. Vivim al barri del Poblenou de Barcelona. Tot i estar tan a prop de la platja, no podem accedir a cap, ja que han tret les rampes que hi havia. No hi ha rampes d’accés a tot el litoral barceloní, des de la platja del Fòrum fins a la de Sant Sebastià i els voltants.

  A les platges de Barcelona hi ha molta gent que disfruta del mar i del sol, gent que hi va a practicar algun esport, també hi ha moltes escombraries i molta diversió, però de passarel·les perquè una persona que va en cadira de rodes pugui arribar fins al mar no n’hi ha. Això sí, ens el podem mirar des de lluny.

 2. Respecte a la informació que vaig penjar amb el text d’una carta publicada per un ciutadà reflexionant sobre la manca de passeres a les platges, el que diu a la carta publicada no és cert del tot. A aquesta carta s’escrivia que no hi havien rampes d’accès a tot el litoral barceloní. El cert es que nomès hi han dues fins l’aigua i amb servei de voluntariat i amb vestidors adaptats, a la platja de la Nova Icària i a la de Sant Sebastià. Ho he comprovat aquest matí.

Comments are closed.