Comencem l’organització del nostre proper viatge llarg. Reflexions

Ja farà uns quinze dies que hem començat l’organització del nostre proper viatge per les vacances de l’estiu vinent. I us estareu preguntant, ja? amb tanta anticipació? Doncs si, perquè pel que hem comprovat es un destí bastant demanat. Ja hi ha hotels que no tenen habitacions per l’agost de 2011. Potser son empreses majoristes els que han reservat les habitacions, potser persones que no es volen quedar sense vacances, o que han reservat el vol per un preu més econòmic i de pas, l’hotel. Sigui el que sigui, ens hem hagut d’afanyar per trobar el preu més econòmic possible. El del bitllet d’avió ha sortit força be de preu, però l’hotel ja no tant, ara que  pel que hem comprovat tots els hotels més o menys valen igual.
Ai, que no he explicat on anem!!! A Bergen – Noruega -, el viatge dels nostres somnis.
Fa un moment que parlava de preus, el país te un nivell de vida bastant alt, econòmicament parlant. Combustible, menjar, cafès, tot va en consonància amb el nivell d’ingressos dels seus habitants, i és clar, quan comencem a mirar preus ens quedem una mica parats. Però de totes formes val la pena anar-hi al menys una vegada a la vida. Paisatges de somni, natura salvatge, els fiords…. MMM, que ja m’hi trobo.

Tornem a la realitat del mes de novembre, perquè la idea d’aquest post és mostrar com hem treballat per reservar el viatge, quines dificultats hem trobat (no oblidem que un de nosaltres viatja en cadira de rodes), i això sempre obliga a controlar  moltes més coses que la resta. Per començar, reservar vol comporta llegir condicions addicionals, quin tipus d’assistència necessites perque varia en funció de la discapacitat: si es pot  caminar o no,  si ets invident o sord, quines condicions d’acompanyant ha de portar la persona amb discapacitat, quina cadira de rodes porta (manual, a motor, quines bateries porta?) i per finalitzar has de comunicar als gestors de la companyia aèria que necessitaràs assistència personal. En el cas de la companyia noruega, vaig haver de trucar i fer-me entendre en anglès. Crec que me’n vaig sortir prou bé, perque encara que parli una mica d’anglès, es tracta d’una explicació molt específica. Ja us explicaré si em varen entendre. També m’he curat en salut i he demanat l’assistència a Aena.

Ja veieu que porta molta feinada organitzar un viatge d’aquestes característiques. Una cosa és un cap de setmana molt a prop de casa teva i una altra és viatjar de Barcelona a Noruega. Primer aprens geografia, perquè per poder organitzar-ho tot has de saber on vas, i a on pots anar per visitar, per exemple, els fiords. Però Noruega ben val un esforç i des d’aqui el farem per poder gaudir-ne. El segon pas és reservar el creuer per veure el Sognefjord, des de l’oficina de turisme de Bergen ens han dit que a partir de desembre de 2010 es posaran a la venda els bitllets, i el darrer pas és reservar i llogar un cotxe.

Us anirem explicant. Fins aviat.