Museu Municipal de Badalona. Nivell de dificultat: Fàcil.

Avui us parlarem del Museu de Badalona, reobert recentment. Està adaptat i també hi ha lavabo, o sigui que els usuaris de cadires de rodes no tindreu cap problema. Ah! i a la porta hi ha dues places d’aparcament reservades per a cotxes amb distintiu. Si hi aneu en transport públic, el Metro de la parada de Pompeu Fabra (Línia 2) queda prou a prop (està adaptada).

Després de treure les entrades, podeu agafar l’ascensor que us baixarà directament a les instal.lacions (són al subsòl, lògicament si tenim en compte que es tracta de la Badalona romana). L’ambient està molt ben aconseguit, i les rampes il.luminades són una forma fantàstica de proporcionar un excel.lent mirador apte per a tothom. Ens hem fixat que els cartells amb les explicacions són a una alçada adequada, no com passa de vegades que són massa alts. I també en alguns llocs hi ha relleus en braille i d’altres ajudes per a persones amb dificultats visuals.

Hi podem veure una autèntica ciutat en viu, amb les seves clavegueres, botigues, pous, cases…i moltes peces trobades en el jaciment, des de material per filar i cosir fins a jocs o eines.

Fotografies

Badalona. Museu Municipal Badalona. Museu Municipal
Badalona. Museu Municipal
Badalona. Museu Municipal

L’únic problema que hem trobat és que hi ha un audiovisual que simula l’època romana molt ben fet però s’ha de veure de peu, no hi ha cap banc per seure. Les persones en cadira de rodes no tenen problema, però qui porti bastons o caminadors o altres tipus de suport de la marxa i vulgui descansar una mica, no ho te fàcil perque els únics llocs on es pot seure una mica són les peanes d’algunes peces i està prohibit. Creiem que no costaria gaire posar en algun lloc adient i que no entorpedeixi el pas, algun seient.

Aqui us deixem la web on podeu consultar les tarifes, horaris i activitats:

http://www.museudebadalona.cat/