Renfe, has de millorar!!!

Havia sentit algunes queixes sobre Renfe i la seva manera de complicar les coses a les persones amb mobilitat reduïda. No s’entèn que avui en dia, en plena edat tecnològica, de telecomunicacions i on el comerç electrònic, que haurien de ser per fer-nos més fàcil la vida, sigui tot el contrari.
M’explico. Si una persona que porti cadira de rodes intenta saber quin seient pot triar fora de la seva cadira, per estar més còmode li serà totalment impossible, perquè ni les persones que treballen a atenció a Atendo ni les persones que estàn a atenció al passatger a les estacions saben dir amb exactitut el que necessiten. Perquè depèn del tipus de tren que arribi a la estació, per complicar-lo hi han diversos models de tren, tenen la configuració amb butaca o sense. La solució l’hem trobada fent servir el tren, i comprovar que lo millor es sempre triar les places 11H i 12 H (totalment automatitzat si quan reservem triem la opció que anem en cadira de rodes) i que el nostre acompanyant vagi just al seient del davant. No anirem junts, però al menys el tindrem al nostre mateix vagó.
Altre cosa que deurien de millorar es la manera d’aplicar els descomptes que ofereixen al formulari de compra (hem fet reclamació per aquest motiu) especialment si tenim la tarjeta daurada. Hi han diverses opcions al formulari de compra on la tarjeta daurada està deshabilitada (per exemple, tarifa Web), però on no està deshabilitada és a la tarifa Estrella, i en teoria hauria de sortir més económic que amb tarjeta daurada. Doncs no, surt més car, suposo que picaresca de Renfe, un cop has pagat més, reclama. Així jo també em faig ric.

Ens han contestat des d’atenció al client de Renfe. La resposta tipo (un cop analitzada, si no no s’entèn gaire) es que tant la tarifa Estrella com la Tarifa Tarjeta Dorada, tenen diferents descomptes en funció del dia de la compra. Haurien de explicar aquests productes amb més claredat, ja que la tarjeta daurada te la venen com un descompte i en canvi al formulari posen la paraula abreviada Tfa.
Continuen fallant en comunicació