Barreres al metro de Barcelona. Juliol 2015

Ahir vam patir una situació molt incòmoda al metro de Barcelona, per una informació incorrecta. A vegades és pot donar el cas que per avaries tècniques (com els ascensors que deixen de funcionar) un usuari en cadira de rodes com és el nostre cas tinguem dificultats puntuals que es solucionen canviant d’estació i caminant una mica. Però ahir va ser un cas diferent.
Coneixedors que no totes les parades de metro són accessibles, vam mirar el planell del carrer on ens indicava que la de Zona Universitària ho era i que per tant, no tindríem cap problema.
Indicador planell estacions Metro al Carrer.

A l’arribada al punt de destí, vam comprovar que la senyalització a l’andana també coincidia.
Indicació d'acessos per cadires de rodes a Zona Universitària (a data Juliol 2015 aquesta informació és incorrecta, els acessos estàven inacabats) ;-(

Però la realitat va ser una altra. Només hi ha un ascensor des de l’andana fins a mig camí, per la qual cosa per sortir al carrer cal pujar un tram d’escales fins les taquilles i un altre fins al carrer. No hi ha data de remodelació dels accessos per sortir al carrer amb ascensor. No entenem com aleshores a tot arreu surt la informació que és accessible. L’única solució que ens va donar el personal de l’estació va ser la de tornar a agafar el metro i canviar de parada. Aquí ens vam trobar el segon problema. Aquesta parada és final de línia i per tant, només podíem tornar enrere si el conductor ens permetia pujar al seu metro fins al canvi de direcció, cosa que evidentment, no és gaire habitual. El primer conductor no ens va deixar i per sort, el segon va tenir una mica més de seny en veure la situació i molt amablement (i explicant-nos que ja s’hi havia trobat d’altres vegades) ens va deixar pujar i acompanyar-lo a fer el canvi de direcció per poder baixar a Palau Reial.
Tot aquest cúmul de despropòsits per una informació incorrecta, que s’hauria evitat fent les coses correctament. No es tracta d’un problema d’infraestructura heretat d’estacions amb construccions antigues, és un problema de retolació i informació, molt més fàcil d’arreglar. L’estació de Zona Universitària NO és accessible i no es pot fer constar com a tal.
Nosaltres creiem i apostem per la lliure circulació i total independència en una ciutat que presumeix d’accessible. Situacions com aquestes, resten punts.