Els establiments turístics i de vacances han de millorar. Juliol 2015

Sense voler criticar a tots els establiments turístics i empreses, vaig a detallar una mica una informació que he trobat avui al diari Ara. Aquest fa un petit reportatge sobre establiments turístics que ofereixen glàmping, càmping amb glamour o luxe (amb més comoditats). No faré cap esment al meu gust particular, ho deixaré de banda, això sí, vull analitzar la manca d’adaptació de quasi tots per a persones amb mobilitat reduïda.

Abans de valorar, he estat mirant si és necessari que els establiments posin les facilitats per a cadires de rodes, per exemple. Donava per fet (com a símbol de plena normalitat) que no calia que ho especifiquessin tan detalladament (volia donar un marge de bona voluntat, però he vist que no). Llàstima, perquè hem de continuar fent veure que el turisme és per tothom. No parlem d’un petit local, parlem d’unes instal.lacions grans.

Els dos únics establiments que he trobat que fan referència a serveis accessibles són el Càmping Lodge Neus i el Càmping Riu encara que l’experiència m’ha ensenyat que la interpretació de lavabo adaptat a vegades deixa molt que desitjar. Faig un aclariment: no he vist cap dels que anomeno, em baso en la informació gràfica i de text que ells especifiquen (la veritat, molt poca gent, per no dir ningú, visita un a un els llocs on vol anar de vacances per veure si són accessibles).

Una darrera crida abans de donar la relació d’establiments i de càmpings, és estirar una mica de les orelles als fabricants de bungalows, mòbil homes, lodges… perquè ningú pensa en afegir una petita rampa d’accés per accedir amb cadires de rodes, tots els que he vist són amb escales, dos, tres, quatre graons….
També he vist un que m’ha fet força patxoca (ironia mode on) que “presumeix” de premis, guardons… i ni una trista referència a l’adaptabilitat.

Ens queda molt per fer, mentrestant ens anirem adaptant nosaltres (quin remei!!!) a aquells espais que ens donin millors facilitats per a la nostra vida turística i personal. Avui en dia, la informació sobre la manca d’atenció o la manca de serveis vola a 300 megues per les xarxes socials.

Relació d’establiments que han aparegut al diari Ara
Forest Days, una vella tenda de cotó (sic) amb totes les comoditats. No sembla que tingui accessos adaptats, però es veu tot força plà. Faltaria saber com és la dutxa
Mil Estrelles. Bombolles transparents per veure el cel durant la nit. Cap referencia a serveis accessibles. Com el primer exemple, es veu bastant plà.
Càmping Lodge Neus – especifica serveis adaptats, no comprovat
Càmping Riu, especifica serveis adaptats, no comprovat
Càmping Cypsela, cap referència a adaptació, i cap bungalow, mobil home,.. a nivell (aquest és el dels premis i mencions honorífiques). Segurerament tingui serveis i espais accessibles, però ja he dit que l’experiència em fa no confiar. Ja m’agradaria comfiar amb els ulls tancats.
Faig constar que a Catalunya tenim molt bons establiments preparats però la majoria de quatre i cinc estrelles i torno a re-re-reivindicar que els més senzills també vagin recordant que no acostuma a viatjar una persona sola, sino dues o més (sempre fan falta pempins, pempins…)