Museus Industrials a Catalunya. Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (Mnatec)

En aquest itinerari mostrem el MNATEC: Museu Nacional de la Tècnica a Terrassa. Dificultat: fàcil

 • MNATEC
  El Museu de la Ciència i de la Tècnica està  situat al centre de la ciutat de Terrassa. Està  molt ben comunicat amb Barcelona (recomanem consultar el web dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Aquests ens deixen a la mateixa Rambla d’Egara. El Museu es troba al cantó dret de la rambla sortint dels Ferrocarrils (des d’una altra localitat de la provinci­a de Barcelona, també podrem arribar amb els Ferrocarrils però haurem de fer enllaços perque no arriba directament, com per exemple des de Sabadell.)
  Un cop arribat al Museu, que és una antiga fabrica modernista, haurem de creuar el pati per arribar a les guixetes. El paviment és de llambordes, però no ens costarà  gaire perque el tram és força curt. Un cop pagat el preu de l’entrada que varia en funció de si som estudiants, pensionistes o no, podrem començar a gaudir d’aquest meravellós museu. És una experiència visual, on a més a més d’aprendre i recordar com era la vida dels obrers d’abans, també ens explica tot el que està  relacionat amb la ciència i la tècnica (invents, energies, maquinària, transport…) El museu és molt gran, i no te barreres arquitectòniques. A més a més d’exposicions permanents, el Museu programa una sèrie d’exposicions temporals, i d’altres històriques, com per exemple les de 40 anys del Scalextric, el color de la ciència, el patrimoni industrial a Sardenya, etc.
  Fotografies
  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Fotografia de Josep Avilés

  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Fotografia de Josep Avilés
  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Fotografia de Josep Avilés

  Mnatec
  Mnatec – Fotografia de Josep Avilés

  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Terrassa. Fotografia de Josep Avilés

  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Terrassa. Fotografia de Josep Avilés.
  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Terrassa. Fotografia de Josep Avilés.
  Mnatec - Terrassa
  Mnatec – Terrassa. Fotografia de Josep Avilés.

  No us posem on menjar o dormir perque el dia que vam fer aquesta excursió portavem entrepans i vam anar i venir en un sol dia, però la Rambla d’Egara està plena de bars i restaurants i el propi Museu també té restaurant.

 • One thought on “Museus Industrials a Catalunya. Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (Mnatec)

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Seguretat *

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.