Visita al Museu del Modernisme (Barcelona). Dificultat: cap

El Museu del Modernisme ha estat creat gràcies al fons d’art dels propietaris de la Galeria Gothsland. Es troba molt cèntric, al carrer Balmes 48. Barcelona.
El Museu està  totalment adaptat i consta de dues plantes, una a nivell de carrer i un soterrani. Te un ampli ascensor (amb decoració sorpresa, ja la veureu) i també lavabo. L’entrada general val 10 euros i hi ha diferents descomptes (consulteu).

En començar trobem la botiga on es poden comprar llibres i objectes relacionats amb el tema. Després accedim a l’exposició de la planta carrer, amb mobles de Busquets -veritables obres d’art d’ebanisteria-, Gaudí­, i Puig i Cadafalch: taules, secreters, cadires, capçals de llit, biombos, miralls…tot reflectint el gust de la burgesia de l’època.

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

A la planta inferior hi ha la secció de pintura, escultura i vitrall: Casas, Graner, Mir, Llimona…també podrem veure un passi de video amb una petita explicació dels autors (hi ha bancs per seure). Al mig de la sala hi ha una copa ornamental enorme de marbre que ja es podia veure a la Galeria Gothsland i que s’ha convertit una mica en l’emblema del Museu.

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Museu del Modernisme. Barcelona
Museu del Modernisme. Barcelona – Fotografia de Josep Avilés

Val la pena fer la visita comentada (disponibles pagant un suplement i per a grups). Així­ ens podrem assabentar de la procedència de les obres, els periples pels quals han passat algunes d’elles i d’altres curiositats tant de les tècniques emprades com dels autors.
Una visita totalment recomanable i sense cap problema per a persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Seguretat *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.