Museu Romàntic Can Papiol. Vilanova i la Geltrú

Dificultat de la ruta: fàcil a la majoria d’espais.

L’edifici passa desapercebut per fora però la seva visita és molt recomanable. El Museu és un palauet que ens permet una immersió real gràcies a poder passejar-nos per les seves precioses estances.

La majoria d’espais son accessibles (excepte l’entresòl i el despatx): hi ha ascensor i lavabo adaptat (a la quarta planta), però cal tenir en compte que es tracta d’una casa pairal del segle XVIII, i que fer-la visitable sense barreres i sense trencar l’estètica original suposem que no ha estat fàcil. La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han fet una bona feina de recuperació. Us volem detallar que necessitareu ajuda en alguns espais com per exemple l’entrada on hi ha un graonet doble, d’aquells com d’església, que es pot salvar amb ajuda – ens van explicar que per la banda lateral dreta (mirant de cara l’edifici) hi ha una porta a nivell entre el jardí i la guixeta, podeu demanar que us l’obrin si preveieu que us encallareu amb el graonet mencionat -. I cal tenir en compte, com ja us hem dit, els llocs on no arriba l’ascensor i que per tant no hi podreu accedir: l’entresòl on hi ha l’impressionant biblioteca i el despatx.

Els preus de la visita varien en funció de si sou treballadors en actiu, jubilats, pensionistes, aturats, però a 2019, el preu màxim són 4 euros per persona.

Entrada al Museu Can Papiol

Us podríem explicar tota la història de la casa però és molt millor que us ho expliquin les guies del museu. Us adjuntem l’enllaç informatiu – històric perquè quan hi aneu tingueu una mica més d’informació del que veureu.

Aquesta biblioteca – repetim, no accessible a persones en cadira de rodes- ha sigut fruit de la curiositat, desig i necessitat de millorar la cultura de la família Papiol. Hi ha tractats d’economia, política o religió en diversos idiomes. Els llibres que es conserven són els originals, així com petits àlbums fotogràfics familiars.

En aquest entresòl també hi ha les habitacions de les minyones i espais com el forn de pa i el rebost que estava a càrrec de la cuinera principal, que era qui tenia les claus.

Retornarem ara sí a l’ascensor i pujarem a les estances més boniques del Museu, la planta noble. Aquí podreu imaginar les activitats socials que es feien ja que passareu pels menjadors, sales de música, de ball, sales més íntimes, sales de joc…tot està recuperat amb l’ambient, mobles i peces auxiliars originals. Tanqueu els ulls un moment i us podreu imaginar com ballaven, jugaven i reien…

Hi voleu entrar?

3 thoughts on “Museu Romàntic Can Papiol. Vilanova i la Geltrú

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.