Quin temps farà ? Meteo!!!

Aquesta pregunta sobre el temps, apart de ser la més utilitzada dins d’un ascensor, es la que tots ens fem cada vegada que volem fer una activitat a l’aire lliure.

Catalunya es un pais complex a nivell meteorològicament parlant. Depenent de l’època de l’any la climatologia i meteorologia pot ser molt variada, i de tant en tant varia també segons l’any. Aquest any 2010 per exemple, hem tingut bastantes onades de fred pel que es habitual, inclús hem tingut un episodi de nevades a la propia ciutat de Barcelona, no massa habitual per cert. El dia 17 de maig de 2010 a la ciutat de Barcelona vàrem tenir 10 C, no massa habitual. La primavera es a Catalunya plujosa, sense fer grans estralls, es a dir va plovent per anar omplint pantans i acuïfers. A l’estiu la activitat de pluja es redueix fins a mitjans Agost, que es amb les primeres “visites” d’aire fred en alçada comencen a provocar les típiques tempestes d’estiu. Podreu comprobar com al Pre i Pirineu a partir del 15 d’agost els cúmuls creixen amb força i els amants de la fotografia tenim bones ocasions per “enganxar” aquests núvols tan fotogènics. A partir de setembre i tot octubre, (tardor) la activitat tempestuosa creix sobretot a la costa, ja que tenim més fred en alçada i l’aigua del mar encara esta calenta, i aquest contrast fa que hi hagin moltes mes tempestes i fortes. Aquesta lluita de titans entre aire fred en alçada i la temperatura més càlida de l’aigua del mar les anomenem gotes fredes. I l’hivern a excepció d’uns quants dies de fred, transcòrre plàcidament, sense gaires variacions i amb poca pluja.

Sort que avui en dia tenim moltes eines per tenir informació acurada sobre quin tipus de situació meteorològica tindrem un dia determinat o concret. I les anem a compartir amb vosaltres.

Servei Meteorològic de Catalunya. Tindreu informació actualitzada sobre la previsió del temps a tot el territori català , el Païs Valencià  i ses Illes. També teniu accès a les fotografies del satèl.lit Meteosat i a les imatges dels radars visualitzadors de pluja.

Instituto Nacional de Meteorologí­a. Informació molt detallada a tota Espanya, xarxa de radars, imatges del Meteosat, dades meteorològiques i climàtiques actuals i històriques de tota Espanya. Molt complet.

Un altre web que recomanem es una que ha sigut creada conjuntament pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Agència Catalana de l’Aigua. Es tracta de L’Aigua en temps real on podrem veure segons els seus creadors, l’estat de l’aigua a Catalunya en temps real per millorar-ne el seu ús i potenciar un millor servei i una difusió de la informació hidrometeorològica disponible. Que tingueu bon dia o bona nit!! ai, abans de finalitzar us volem ensenyar fotografies nostres sobre núvols i fenòmens meteorològics a casa nostra.

2 thoughts on “Quin temps farà ? Meteo!!!

  1. Hola per començar no sé ni si ho estic fent per enviar un comentari, perque això de la informàtica i a sobre en anglés, no vegis. Però atreviment no m’en falta. Només donar-vos les gràcies a tu i en Josep per aquest blog. Sóc mare de dues nenes i una d’elles de cinc anys té pluridiscapacitat, intentem fer una vida el més normalitzada possible, així que ens aniran d’allò més be els vostres consells. També dir-vos que fare difussió de la vostre pàgina a altres famílies. Be “lo dicho” moltes gràcies. Montse

  2. Hola Montse, en primer lloc gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres. Tenim aquest blog a la xarxa des de fara unes tres setmanes (abans era una web i ara estem migrant tota la informació) i encara ens costa una mica. Per exemple voliem moure el teu comentari a la pàgina Qui som i no hi ha hagut forma, pero el traslladarem. Gràcies també per fer ressó d’aquest blog, per aixó s’ha fet. Portem amb la informació penjada a la xarxa des de maig de 2002, ja fa uns anyets i hem tingut bastantes de visites i aixó ens va encoratjar a continuar. No ens perdeu de vista, que aviat anirem posant més informació. I si ens voleu enviar quelcom que vosaltres coneixeu, ho poder fer tranquil.lament.
    Una abraçada per a tu i per a les teves dues filles.

    Josep i Sílvia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.