Visita al Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

El Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs es troba al petit municipi que porta el mateix nom, al Penedès.

L’església és una nau única que conserva un mur romànic i la resta gòtic. Del bonic claustre romànic es conserva l’ala nord i ja veureu que hi ha una part que s’endinsa en la casa del costat, on encara hi viuen veïns. El campanar també és romànic de tradició llombarda.

A la visita comentada d’una hora us explicaran totes les vicissituds que ha passat l’edifici, que data del segle XI, tot i que posteriorment se li han fet successives ampliacions i reformes al llarg dels segles.

Per visitar-lo en cadira de rodes cal entrar per la part del darrere (el guia ens obrirà la porta, però recomanem avisar-ho abans per si un cas al mail o telèfon que consta més avall). Dins no hi ha problema, excepte desnivells del terra propis d’aquest tipus de recintes. Per veure l’entrada principal sortirem per una porta lateral i tindrem un tros de caminet de grava fins la portalada (poc tros). També es pot sortir bé al claustre.

No hi ha problema per aparcar perquè hi ha lloc als carrerons del voltant. Només es fan visites concertades el primer i tercer dissabte de cada mes, una a les 11 i l’altra a les 12 h.
El preu son 4 euros.

Per més informació i apuntar-vos-hi: Ajuntament Avinyonet del Penedès T. 938970000

info@turismeavinyonet.cat
www.turismeavinyonet.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.