Terra Alta

Itinerari per la via verda de la Terra Alta


Mostra un mapa més gran

La comarca de la Terra Alta queda lluny de Barcelona per la qual cosa vam decidir quedar-nos a fer nit a Horta de Sant Joan. L’establiment triat va ser l’Hotel  Miralles, senzill i còmode. Té aparcament a la porta (si està ple també es pot aparcar a l’altra banda del carrer) i rampa per entrar (una mica empinada però amb goma per no relliscar). Dins hi ha ascensor però no hi ha habitacions adaptades.

FOTOGRAFIES

Punt de Partida de la Via Verda a Bot. Terra Alta. Catalunya
Punt de Partida de la Via Verda a Bot. Terra Alta. Catalunya
Vistes de la Terra Alta des de la Via Verda de Bot
Vistes de la Terra Alta des de la Via Verda de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot
Vistes de la Via Verda de la Terra Alta des de Bot

El tram de via verda adaptat comença a l’antiga estació de tren de Bot (s’hi pot deixar el cotxe). Són 6 km d’anada i 6 de tornada, passant per Prat de Comte i amb arribada al Santuari de la Fontcalda (no arribem al Santuari, ens quedarà just al davant). A partir d’aqui la via segueix fins a Pinell de Brai, però ja no és recomanada per a usuaris de cadira de rodes. El paviment és asfaltat i es travessen nombrosos túnels poc il.luminats. Veurem les serres de Cavalls i Pàndols , el riu Canaletes i un paisatge de secà i de relleu muntanyós molt bonic.

Després de recòrrer la via, podeu fer una mica més de turisme per la zona. Nosaltres vam visitar el Monestir de Sant Salvador d’Horta, però només per fora perquè té escales (i a més a més estava tancat). I també el Museu Picasso, dins la població i que no està adaptat. Les persones amb diversitat funcional, davant la impossibilitat de pujar al pis de dalt per les escales, tenen l’entrada gratuïta però només poden veure la planta baixa (és interessant perquè és on ens expliquen la vida de Picasso a Horta).

Una altra visita va ser el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre de Gandesa. Tot i que pel davant té escales, cal fer la volta fins al carrer lateral on (després de que un acompanyant ho sol.liciti al taulell d’informació) ens obriran una porta totalment plana. Dins no hi ha cap obstacle. Podrem veure filmacions originals de la Guerra Civil i d’altres de més modernes on sentirem parlar alguns dels seus protagonistes. També hi ha molt de material trobat per les muntanyes com munició, uniformes, medalles, insignies, etc.

Ens van quedar moltes coses per veure que no vam tenir més remei que deixar per a una segona oportunitat. Segur que tornarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Seguretat *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.